Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησης. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με το GDPR. Ενημερωθείτε για την πολιτική απορρήτου.

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΓΑΠΗ

музыкальные шаблоны Joomla
android новости
торрент
игровой портал
авто портал
игровой портал
ΑΓΑΠΗ

Μιλάμε για αγάπη, λέμε ότι αγαπάμε, λένε ότι μας αγαπάνε, μα ποιος αγαπάει ποιον και τι, τελικά, σημαίνει Αγάπη;

Το να αγαπάς είναι Τέχνη, είναι Δεξιότητα που μπορεί να αποκτήσει κάποιος καθώς μεγαλώνει, μέσα από τα γονεικά πρότυπα. Η βασικότερη όμως προϋπόθεση είναι να αγαπάς τον εαυτό σου για να σε αγαπήσουν. Ισως ακούγεται κοινότυπο αλλά αν δεν ξέρεις πως να αγαπάς τον εαυτό σου, δεν γνωρίζεις ούτε τον τρόπο για να αγαπάς τους άλλους.

Η υγιής αγάπη του εαυτού όμως, δεν σχετίζεται ποτέ με το Ναρκισισμό και τον Εγωισμό. Περιπτώσεις που αντικατοπτρίζουν παιδική καθήλωση και χρήζουν, τις περισσότερες φορές, θεραπευτική αντιμετώπιση. Για την συγκεκριμένη περίπτωση θα αναλύσουμε σε άλλο άρθρο.

Όσον αφορά, την άνευ όρων αγάπη του άλλου με την καταπάτηση του εαυτού ή την εξαρτημένη αγάπη, θα δούμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις συνυπάρχει η ανάγκη χειριστικότητας, του ίδιου του ατόμου που εξαρτάται από το δεύτερο άτομο με απότερο στόχο να λάβει την ίδια εξάρτηση και "Αγάπη" από τον άνθρωπο που εξαρτάται. Με λίγα λόγια, σε Αγαπώ για να με Αγαπάς.

Αγάπη όμως σημαίνει σε Αγαπώ για αυτό που είσαι, όπως είσαι δε θέλω να σε αλλάξω γιατί αν σε αλλάξω σημαίνει ότι θα είσαι κάποιος άλλος άνθρωπος και όχι αυτός που αγαπώ. Αγάπη σημαίνει αγαπάω πρώτα απ'όλα εμένα και σέβομαι τις ανάγκες μου, γιατί αν δεν υπάρχω εγώ σαν προσωπικότητα και δεύτερο άτομο, δεν υπάρχει ούτε η Αγάπη μας. Η Αγάπη χρειάζεται ένα που να αγαπάει κι έναν που να αγαπιέται. Μπορεί να αγαπάμε αλλά να μην αγαπιώμαστε από το ίδιο άτομο. Η σχέση χρειάζεται δύο που προσφέρουν αγάπη ο ένας στον άλλο αλλά καλύπτουν και τις ανάγκες τους. Περί σχέσης θα αναλύσουμε επίσης, σε άλλο αρθρο.

Σε αγαπώ, λοιπόν γιατί αγαπάω πρώτα εμένα και γνωρίζω τις ανάγκες μου. Δεν σε αγαπάω γιατί έχω ανάγκη να είμαι μαζί σου αλλά γιατί σε αγαπάω και σε θαυμάζω σαν άνθρωπο. Μου αρέσει η προσωπικότητά σου και ο χαρακτήρας σου. Αλλά για να καταφέρω να αντιληφθώ τα δικά σου προτερήματα και μειονεκτήματα, έχω καταφέρει να δω τα δικά μου, έχω αυτογνωσία. Η πραγματική αγάπη λοιπόν δεν περιέχει κτητικότητα αλλά ελευθερία του να είσαι Εσύ...

Συγγραφή-Επιμέλεια: Αγγελική Κοσκερίδου

шаблоны joomla недвижимость
Template Design © EBMTEAM MARKETING CO.